velewe logo  

Hoofd menu

· Home


Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]


Congresteksten - Nieuwsbrief van VeLeWe

Alle congresteksten die wij ontvingen zullen in de komende nieuwsbrieven opgenomen worden. Men kan de nieuwsbrief pas lezen als men eerst inlogt. Leden die hun login niet kennen: stuur een mail naar Stan [email]
Inhoud van voorbije nieuwsbrieven: inhoud-nieuwsbr14-1.doc
We ontvangen graag kopij voor de Nieuwsbrief. Wie heeft nog teksten die hij/zij wel eens gepubliceerd wil zien: een mooie proef, extra vraagstukken, een originele methode, ... ? Snel opsturen naar: [email] (gewoon als WORDdocument).
Ook wie voorstellen heeft voor een activiteit, een uitstap, een actie, ... van VeLeWe is heel welkom.

woensdag 04 april 2012 - 18:02:34 | Door Stan

Het vijfde colloquium van het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde

Het vijfde colloquium van het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde van dit academiejaar gaat door op woensdag 30 april 2014 om 15u in auditorium K (=lokaal 00.06) van gebouw Celestijnenlaan 200K, 3001 Heverlee.
Het onderwerp van dit colloquium is “Crystal Growth of Molecular Semiconductors ”.
Meer informatie vindt u op de flyer colloquium_2014-04.pdf en op de website: [link]

donderdag 10 april 2014 - 16:05:17 | Door Stan

Water Jobs Day

Aquabru houdt een jobdag rond water: de Water Jobs Day in het Flageygebouw op woensdag 30 april voor jongeren van 15 tot 25 jaar die nog studeren of op zoek zijn naar werk. aquabru.pdf
Het doel is 'werken in de watersector' te promoten via:
- een tentoonstelling over de watercyclus
- conferenties
- ontmoetingen met werkgevers - instellingen of bedrijven die actief zijn in de watersector
- bezoeken aan plaatsen die een symbolische betekenis hebben voor het water in hartje Brussel
- een vragenlijst om meer te weten te komen over de wensen en kennis van de jongeren op het vlak van opleiding en werkgelegenheid
Registratie op de website: [link]

woensdag 09 april 2014 - 18:31:59 | Door Stan

Lerarendag Wetenschappen KU Leuven

Lerarendag Wetenschappen, woensdag 7 mei 2014 om 14 uur op Campus Arenberg III in Heverlee. Programma: [link] Gratis toegang, wel inschrijven: [link]

maandag 07 april 2014 - 18:53:54 | Door Stan

General Scientific Meeting

Op 28 mei vindt de ‘General Scientific Meeting’ van de Belgische Natuurkundige Vereniging plaats in Leuven.
In de namiddag is er een sessie speciaal voor leraren ‘Physics and Education’. In deze sessie zal – met het oog op de nieuwe leerplannen – een korte toelichting gegeven worden bij de geplande vernieuwingen en zullen concrete ideeën worden aangereikt om in de klas te werken rond kwantumfysica en deeltjesfysica. [link]

maandag 31 maart 2014 - 14:52:35 | Door Stan

de lancering van InnovationLab en de prijsuitreiking van FabLab

Vlaanderen excelleert in het domein van wetenschap en technologie (Science, Technology, Engineering, Mathematics). We kampen momenteel echter met een tekort aan afgestudeerden in exact wetenschappelijke en technische richtingen. Om deze tekorten weg te werken focust de Vlaamse regering op het verder ontwikkelen van passie voor STEM met het STEM-actieplan 2012-2020. Dit zal ook van uw organisatie of school bijkomende investeringen in STEM-initiatieven vragen. KU Leuven wil hierin haar steentje bijdragen en de scholen ondersteunen via InnovationLab.

- InnovationLab [link] is een initiatief van verschillende departementen binnen de Faculteit Ingenieurs-wetenschappen van de KU Leuven. InnovationLab werkte ’ingenieuze‘ projectdagen uit voor middelbare scholen, waarin leerlingen op een interactieve manier wiskunde en wetenschappen toepassen bij het aanpakken van maatschappelijke thema’s.

- FabLab Leuven is "open source hardware" voor studenten, leerlingen, de sociale economie en het brede publiek, zeg maar: een bibliotheek met gebruiksvriendelijke machines om bijna alles te maken in hout en kunststof.
FabLab Leuven [link] organiseert in het kader van “KU Leuven Ingenieurt 150 jaar” een unieke ontwerpwedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle Vlaamse studenten, scholieren en FabLab- gebruikers. Men wordt gevraagd een meubel te ontwerpen dat gemaakt kan worden met FabLab-technologie (bv. lasercutting, CNC milling). De vijf beste meubels zullen gefabriceerd worden op ware grootte, en geschonken aan de desbetreffende deelnemer. De drie beste ontwerpen krijgen ook een geldprijs van respectievelijk 250, 150 en 100 euro. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury volgens de criteria functionaliteit, schoonheid en maakbaarheid.
Inschrijven: [link]

donderdag 27 maart 2014 - 07:32:54 | Door Stan

Vierde colloquium van het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde

U wordt vriendelijk uitgenodigd naar het vierde colloquium van het Departement Natuurkunde en Sterrenkunde van dit academiejaar dat doorgaat op woensdag 26 maart 2014 om 15u in auditorium K (=lokaal 00.06) van gebouw Celestijnenlaan 200K, 3001 Heverlee.
Het onderwerp van dit colloquium is “Why is (wet) granular rheology so complicated? ” prof. dr. Daniel Bonn – Universiteit van Amsterdam. Meer informatie: [link].

zaterdag 22 maart 2014 - 10:31:53 | Door Stan

Quantum Spinoff en ODS

In Vlaanderen slaan twee Europese projecten, Quantum Spinoff en ODS, de handen in elkaar:
- Quantum Spinoff wil leerkrachten stimuleren om moderne wetenschappen, haar hoogtechnologische toepassingen en de mogelijkheid om te ondernemen, meer in de klas aan bod te laten komen.
- ODS wil leerkrachten stimuleren om ICT en moderne leermiddelen meer in het lesgebeuren te integreren.
Scholen die op beide terreinen een visie ontwikkelen en dit neerschrijven in een actieplan maken kans om één van hun leerkrachten wetenschappen gratis naar de zomerschool van Quantum Spinoff in Attica (Griekenland) te sturen.
Om alles te weten te komen over deze wedstrijd, surf je naar: [link]

zaterdag 22 maart 2014 - 10:26:18 | Door Stan

Universiteit Hasselt

De Universiteit Hasselt organiseert een aantal activiteiten voor leerlingen van het secundair onderwijs.
Leerlingen die graag hun handen uit de mouwen steken om een raket te bouwen die alle records aan diggelen vliegt, nodigen we uit om deel te nemen aan een ‘waterrakettenwedstrijd’. Woensdag 23 april organiseren we de Rocket Science Launch Day. [link]
Op donderdag 17 april bouwen we de agora om tot een robotarena voor de UHasselt RoboChallenge 2014. Leerlingen met interesse in programmeren en/of in robots zijn welkom. Een leger van LEGO MINDSTORMS® robots staat klaar om door hen geprogrammeerd te worden. [link]

donderdag 20 maart 2014 - 17:15:52 | Door Stan

Physics Masterclass aan de VUB

Elk jaar nemen ongeveer 10.000 leerlingen van middelbare scholen in 37 verschillende landen deel aan de Physics Masterclasses. Zij ontrafelen een dag lang de geheimen van de kwantumfysica bij een universiteit in hun buurt.
Aan de VUB gaat op woensdag 2 april zo'n Physics Masterclass door. Prof. Freya Blekman doet de basisinzichten in de kwantumfysica en de werking van de Large Hadron Collider op het CERN uit de doeken. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met de data die aan het CERN opgemeten werden. Ze onderzoeken de structuur van het proton en gaan misschien wel zelf op zoek naar het Higgs boson! Aan het einde van de dag nemen de studenten deel aan een videoconferentie met wetenschappers in het CERN en studenten van andere Europese scholen om hun onderzoeksresultaten te vergelijken.
Kortom, dit is een buitenkans voor die vijfde- en zesdejaars in jouw school die net dat beetje dieper willen duiken in de wereld van de natuurwetenschappen. Dit programma vult een hele dag en deelname is helemaal gratis. Om leerlingen van verschillende scholen de kans te geven om deel te nemen, is er een maximum van vier deelnemers per school. Inschrijven: [link]

maandag 17 maart 2014 - 07:54:07 | Door Stan

Ga naar pagina       >>  

EasyGalleryApril 2014

Geen gebeurtenissen deze maand.

ZMDWDVZ


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
RSS Feeds

Onze nieuwsberichten kunnen worden verkregen door deze RSS info te gebruiken.
rss1.0
rss2.0
rdf