velewe logo  

Hoofd menu

· Home


Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]


Pitch and Play!

Volgend schooljaar start het eerste Technopolis®-ondernemingsspel, Pitch and Play! – Bedenk met jouw klas de volgende Technopolis-exhibit.
De wedstrijd is helemaal gericht naar de 3e graad van het secundair onderwijs.
Het is een online spel, dat een gans schooljaar loopt, en dat zal resulteren in een unieke opstelling voor Technopolis®.
Dit project past ook volledig binnen het STEM-verhaal. Je vindt alle info op de website: [link]

dinsdag 20 juni 2017 - 17:32:41 | Door Stan

Artcadia, Imagine the Future

Artcadia, Imagine the Future, de kunst- en techniekwedstrijd voor het 2de jaar secundair gaat weer van start! In Holland is Artcadia al jarenlang een groot succes en nu kunnen Belgische scholen ook meedoen. De wedstrijd daagt leerlingen uit om oplossingen te bedenken voor de stad van de toekomst. De wedstrijd is gratis en kan vakoverstijgend gegeven worden. Kijk voor meer informatie op [link]. Inschrijven kan via de site tot en met 1 juli. Wie weet win jij de hoofdprijs, een reis naar een Europese hoofdstad.

vrijdag 16 juni 2017 - 09:10:39 | Door Stan

Bijscholingen Leerkrachten Wetenschappen in het SO door IPVW (UGent)

Het programma voor het eerste semester van volgend schooljaar is rond. In het tweede semester volgen nog extra bijscholingen die tegen het einde van 2017 zullen bekend worden gemaakt. Alle informatie kan worden geraadpleegd via de website: [link]

maandag 12 juni 2017 - 14:41:53 | Door Stan

een wetenschapper in de klas

Misschien bent u al vertrouwd met Scientist@School? U kan een wetenschapper uitnodigen voor een les in uw klas of een lezing voor de hele school. Het vernieuwde aanbod vindt u via [link] Het aanbod verandert geregeld, het loont wellicht de moeite om af en toe eens te komen kijken.

maandag 12 juni 2017 - 13:40:27 | Door Stan

Examencommissie

De Examencommissie voor het secundair onderwijs is op zoek naar gedetacheerde leerkrachten.
Het gaat om volgende detacheringen
- Toetsontwikkelaar natuurwetenschappen [link]
- Vakverantwoordelijke natuurwetenschappen / fysica [link]

zondag 11 juni 2017 - 20:16:25 | Door Stan

Nuclear Game Challenge

Ben je geïnteresseerd in nucleaire wetenschap en haar toepassingen?
Ben je een echte team player en hou je van creativiteit?

Vorm met je medeleerlingen een team en schrijf in voor de Nuclear Game Challenge!

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) en het Joint Research Centre (JRC) dagen jongeren uit om deel te nemen aan de Nuclear Game Challenge, een wetenschapswedstrijd die jongeren een brede kijk geeft op nucleaire wetenschap en toepassingen en zin voor samenwerking, creativiteit, kritisch en vakoverschrijdend denken aanmoedigt.

De teams worden uitgedaagd om een vakoverschrijdend educatief spel rond nucleaire wetenschap en toepassingen te ontwikkelen. De wedstrijd gaat van start met een kick-off evenement (8 november 2017, Museum voor Natuurwetenschappen Brussel) waarin de teams inspiratie kunnen opdoen, een puntenvoorsprong kunnen opbouwen en kennis maken met hun SCK•CEN of JRC mentor. De wedstrijd periode loopt over het schooljaar 2017-2018. Meer informatie is terug te vinden op [link]

donderdag 11 mei 2017 - 14:30:55 | Door Stan

STEM4Eurekas - een sjiek STEM event

Vorig schooljaar was er de eerste succesvolle editie van (Eurekas) [link] bij de Hogeschool VIVES.
Dit jaar wordt het daar opnieuw georganiseerd op woensdagnamiddag 31 mei.
Het doel is eenvoudig maar efficiënt: 'STEM'-projecten die leerlingen van de 3e graad bij jullie uitwerken worden bij ons gepresenteerd, er is een jury uit het bedrijfsleven, en we waarderen alle projecten. Zie [link] bij de vorige editie. De leerlingen genieten na presentatie van hun STEM-projecten bovendien van de Ecomagieshow.
Motiveer graag jullie leerlingen en hun begeleidende leerkrachten om deel te nemen. De deelname is GRATIS, alle deelnemende leerlingen ontvangen een bioscoopticket, en de school met de beste projecten ontvangt een LEGO Mindstorms Ev3 set. De STEM-projecten die jullie nu wellicht uitvoeren, kunnen gepresenteerd worden op één van beide hogescholen. Een neutrale jury uit het bedrijfsleven zal de projecten beoordelen. Het is altijd een pluspunt dat jullie kunnen aantonen dat er contacten waren met het bedrijfsleven. Het wordt alvast een aangename namiddag.
Inschrijven kan via e-mail naar [email]

maandag 08 mei 2017 - 18:39:49 | Door Stan

Nocturne: De Kwantumrevolutie

Bezoekerscentrum Cozmix - Zeeweg 96 - 8200 Brugge – zaterdag 20 mei – 20 h
Hoewel de kwantumtheorie bij velen als onbegrijpelijk overkomt, vormt deze discipline een belangrijke wetenschappelijke hoeksteen van onze technologische samenleving: x-stralen en kernenergie tot lasers en ICT-technologie zijn allemaal toepassingen van de kwantumfysica. Een aantal experimenten en een minimale uitleg laten al toe om een aantal basisprincipes en uitdagingen binnen de kwantumfysica uit te leggen.
We doen dit aan de hand van de documentaire “Kwantumrevolutie”. Nadien netwerking en drink. Inschrijven: [link]

maandag 08 mei 2017 - 18:39:06 | Door Stan

Educatief aanbod RVO-Society 2017-2018

In schooljaar 2017-2018 gaat RVO-Society met veel enthousiasme verder op zijn elan. In de vraag naar meer STEM evolueren onze projecten om effectief science, technology, engineering, en mathematics (STEM) te integreren. We blijven vasthouden aan een sterk ervaringsgerichte aanpak, de technologische innovaties op de voet volgen, en de maatschappelijke relevantie sterk beklemtonen. Maak kennis met ons educatief aanbod 2017-2018. [link]

maandag 08 mei 2017 - 18:38:07 | Door Stan

freelance lesgevers gezocht

Rhombus is voor volgend schooljaar dringend op zoek naar verschillende lesgevers die op Freelance basis ingezet kunnen worden voor:
- Demonstraties over het gebruik van Vernier sensoren en Software aan geïnteresseerde scholen
- Nascholingen en workshops voor leerlingenpractica en demonstratieproeven met sensoren
We zoeken lesgevers die hun vakkennis en ervaring hebben voor Fysica en/of Chemie ( ASO alsook hoger onderwijs), en ervaring met datalogging technologie. Rhombus BVBA [link] - E-mail: [email]

donderdag 04 mei 2017 - 10:06:42 | Door Stan

Ga naar pagina       >>  

EasyGalleryJuli 2017

Geen gebeurtenissen deze maand.

ZMDWDVZ


1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


RSS Feeds

Onze nieuwsberichten kunnen worden verkregen door deze RSS info te gebruiken.
rss1.0
rss2.0
rdf