velewe logo  

Hoofd menu

· Home


Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]


Onderwijsdag Chemie en Voeding

Georganiseerd door KVCV op 27 september 2014 vanaf 9 h aan de Katholieke Hogeschool Leuven, Campus Gasthuisberg [link]
Het boek 'Wat eten we?' zal dan tegen een vriendenprijs aangeboden worden.

donderdag 08 mei 2014 - 14:42:25 | Door Stan

Zomerschool Sterrenkunde

Dit jaar organiseert de Vereniging Voor Sterrenkunde terug een Zomerschool Sterrenkunde van 25 tot 28 augustus 2014 in Leuven. Meer informatie en inschrijvingsformulier: zomer_2014_.pdf zomer2014-inschrijving.pdf

woensdag 07 mei 2014 - 07:45:31 | Door Stan

Daedalus

Binnenkort wordt een boek uitgegeven dat Bert De Loore samen met Jean-Marie Gantois heeft geschreven, een sciencefictionverhaal, met informatie uit de wereld van de sterrenkunde en de ruimtevaart. De titel is: “Daedalus-2, een reis door tijd en ruimte”. Meer info: daedalus.pdf
Wie interesse heeft voor dit boek, kan dat laten weten aan Bert [email]
Het boek zal te koop zijn tegen 19,50 € plus eventuele verzendingskosten.

zaterdag 19 april 2014 - 08:46:55 | Door Stan

Enquete voor leraar fysica

Vanuit de specifieke lerarenopleiding natuurwetenschappen aan de KU Leuven, en meer bepaald de opties fysica en aardrijkskunde, hebben we het onderzoeksproject: 'Hoe (ver) kijk jij in de ruimte?' opgestart. In dit project willen we o.a. peilen naar uw ervaringen bij het lesgeven over de 'fasen van de maan'. Hiervoor werd er een enquête opgesteld [link] en het zou tof zijn als u even de tijd neemt om deze in te vullen!
Het is belangrijk dat u de vragenlijst zo volledig mogelijk en vanuit uw eigen ervaringen invult. De vragen zijn veelzijdig en gaan zowel over hoe (goed) de vakinhoud door de leerlingen en leerkracht begrepen wordt als over enkele pedagogisch-didactische inzichten omtrent het overbrengen van de leerstof. U kan de vragenlijst steeds opslaan en deze op een ander moment hervatten. De gegevens zullen achteraf anoniem verwerkt worden.
Mocht u hierover vragen hebben of problemen ondervinden bij het invullen, dan kan u steeds mailen naar: [email] .
Alvast bedankt voor uw medewerking!
Marjolein Cox, Prof. An Steegen, Prof. Mieke De Cock

woensdag 16 april 2014 - 08:04:47 | Door Stan

de lancering van InnovationLab en de prijsuitreiking van FabLab

Vlaanderen excelleert in het domein van wetenschap en technologie (Science, Technology, Engineering, Mathematics). We kampen momenteel echter met een tekort aan afgestudeerden in exact wetenschappelijke en technische richtingen. Om deze tekorten weg te werken focust de Vlaamse regering op het verder ontwikkelen van passie voor STEM met het STEM-actieplan 2012-2020. Dit zal ook van uw organisatie of school bijkomende investeringen in STEM-initiatieven vragen. KU Leuven wil hierin haar steentje bijdragen en de scholen ondersteunen via InnovationLab.

- InnovationLab [link] is een initiatief van verschillende departementen binnen de Faculteit Ingenieurs-wetenschappen van de KU Leuven. InnovationLab werkte ’ingenieuze‘ projectdagen uit voor middelbare scholen, waarin leerlingen op een interactieve manier wiskunde en wetenschappen toepassen bij het aanpakken van maatschappelijke thema’s.

- FabLab Leuven is "open source hardware" voor studenten, leerlingen, de sociale economie en het brede publiek, zeg maar: een bibliotheek met gebruiksvriendelijke machines om bijna alles te maken in hout en kunststof.
FabLab Leuven [link] organiseert in het kader van “KU Leuven Ingenieurt 150 jaar” een unieke ontwerpwedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle Vlaamse studenten, scholieren en FabLab- gebruikers. Men wordt gevraagd een meubel te ontwerpen dat gemaakt kan worden met FabLab-technologie (bv. lasercutting, CNC milling). De vijf beste meubels zullen gefabriceerd worden op ware grootte, en geschonken aan de desbetreffende deelnemer. De drie beste ontwerpen krijgen ook een geldprijs van respectievelijk 250, 150 en 100 euro. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury volgens de criteria functionaliteit, schoonheid en maakbaarheid.
Inschrijven: [link]

donderdag 27 maart 2014 - 07:32:54 | Door Stan

Quantum Spinoff en ODS

In Vlaanderen slaan twee Europese projecten, Quantum Spinoff en ODS, de handen in elkaar:
- Quantum Spinoff wil leerkrachten stimuleren om moderne wetenschappen, haar hoogtechnologische toepassingen en de mogelijkheid om te ondernemen, meer in de klas aan bod te laten komen.
- ODS wil leerkrachten stimuleren om ICT en moderne leermiddelen meer in het lesgebeuren te integreren.
Scholen die op beide terreinen een visie ontwikkelen en dit neerschrijven in een actieplan maken kans om één van hun leerkrachten wetenschappen gratis naar de zomerschool van Quantum Spinoff in Attica (Griekenland) te sturen.
Om alles te weten te komen over deze wedstrijd, surf je naar: [link]

zaterdag 22 maart 2014 - 10:26:18 | Door Stan

Fysicabaret van KU Leuven

De voorstelling van prof. Indekeu en zijn kinderen geeft in 6 delen een inleiding tot de quantumfysica zoals ontwikkeld in de periode 1930 – 1960, met de nadruk op de ideeën en de toepassingen (Nederlands gesproken en Engels ondertitteld) [link]

maandag 03 februari 2014 - 11:36:02 | Door Stan

CNO – universiteit Antwerpen: Aanbod wetenschappen 2de semester

het aanbod voor leerkrachten biologie [link], chemie [link] , natuurwetenschappen [link] en fysica [link] .
Voor het vak natuurwetenschappen is er de nascholing "Aanpak van natuurwetenschappen in de 3de graad" [link] : je kan kiezen uit 4 namiddagen rond de onderdelen biologie, chemie, fysica en elektromagnetisme, allemaal afgestemd op het nieuwe leerplan van 1 september 2014.

dinsdag 28 januari 2014 - 15:04:17 | Door Stan

Zomerkamp van RVO-Society

RVO-Society organiseert dit jaar een geheel nieuw zomerkamp, met als inspiratie hun project Planetwatch. In dit zomerkamp wordt via kleine wetenschappelijke onderzoekjes nagedacht over de ‘staat’ van het milieu en de natuur. Alle informatie over het kamp op de website: [link]

zaterdag 25 januari 2014 - 08:33:59 | Door Stan

Klimaatchaos in het Zuiden

Vanaf februari 2014 biedt het PIME de nieuwe activiteit ‘Klimaatchaos in het Zuiden’ aan voor leerlingen van de tweede en de derde graad secundair onderwijs.
Meer informatie klimaatchaos_.doc en reservatie Ignace Torfs [email] 015 30 61 23 [link]

zondag 12 januari 2014 - 11:17:56 | Door Stan

Ga naar pagina   <<        >>  

EasyGalleryJuli 2014

Geen gebeurtenissen deze maand.

ZMDWDVZ


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031RSS Feeds

Onze nieuwsberichten kunnen worden verkregen door deze RSS info te gebruiken.
rss1.0
rss2.0
rdf